Veelgestelde Vragen

! Waarom zijn de Tegels bij TipTopTegels zo goedkoop? Is de kwaliteit slechter? Er moet iets achter zitten?!

Wij bieden alleen 1e keus tegels aan met A-Kwaliteit! Wij kopen de tegels groot in bij dezelfde leveranciers als onze concurrenten, echter werken wij met een vééél kleinere marge. We geven u garantie op de tegels en zijn zelfs bereid om de tegels te vergelijken en te testen. Kwaliteit is gegarandeerd, wij zeggen Niet goed, Geld terug!

1. Wat zijn gerectificeerde tegels?

Dit zijn tegels die maatvast en recht zijn. Ze zijn als het ware gesneden uit een groter geheel en niet gehard in de mal. Bij het voegen ziet dit er mooier en strakker uit..

2. Wat zijn 1e keus tegels?

Dit zijn tegels die geen fabricagefouten hebben. Op elke verpakking moet choice of cali 1 staan. De omschrijving MS (minder sortering) is bijvoorbeeld een benaming voor 2e keus tegels. Dit wordt vaak niet verteld.

3. Slijtgroep van de tegels. Hoe wordt dit aangegeven?

PEI (wat staat voor Porcelain Enamel Institute) is een beoordeling die betrekking heeft op de slijtage van een tegel. Hoe hoger de beoordeling, hoe taaier de tegel is om te chippen, krassen of te slijten.

Het PEI-systeem:

1/2 zal gemakkelijk krassen en schilferen en mag alleen op muren worden gebruikt..

3 Rustig gebruik en is goed voor badkamers, toilet. 

4 Normaal gebruik voor binnen, zoals kantoor, huiskamer, hal en keuken.

5 Wordt gebruikt in zware commerciële toepassingen zoals een winkelcentrum, waar honderden mensen dagelijks van de vloer gebruik maken.

TipTop Tegels verkoopt alleen vloertegels vanaf slijtagegroep 4!

4. Wat is het verschil tussen Full body, Color Body en Double loaded

Full Body zijn tegels waarbij de kleur en patroon helemaal door de tegel loopt. Dit is ideaal voor gebieden met veel verkeer, zoals winkelcentra en luchthavens. 

Color Body zijn tegels waarbij de kleur en patroon in de bovenste laag van de tegel zichtbaar is. De overheersende kleur van de tegel zal aanwezig zijn in de gehele tegel maar het patroon niet.

Double Loaded zijn tegels waarbij de kleur en patroon alleen in de bovenste laag van de tegel zichtbaar is. Het Double Loading-proces is vergelijkbaar met het slijtvaste proces van full body. Double Loading tegels wordt vervaardigd met twee lagen porselein samengeperst en vervolgens gebakken.

Deze eigenschappen hebben niks te maken met de slijtagegroep van de tegels en is alleen van belang bij het chippen of krassen van de tegel. Mocht het krassen of deuken dan is het meer of minder zichtbaar aan de hand van deze eigenschappen. Wij zijn van mening dat wanneer het of deukt of chipt ( wat zeer ongebruikelijk is) het er al minder uitziet en dat vervanging nodig is.

5. Wat zijn geglazuurde tegels?

Tegels hebben op de biscuitlaag (basis van een tegel) een toplaag van glazuur.  Door dit glazuur wordt de tegel meer gehard en waterbestendig. Het type glazuur bepaald de eigenschap van de tegel. Het ene type is harder of slijtvaster dan de andere. De glazuurlaag kan gemaakt worden in alle kleuren, glans of mat en met verschillende designs/patronen.

6. Wat zijn porcellanato tegels?

Porcellanato tegels worden (geglazuurd of ongeglazuurd) gemaakt van een mengsel van klei, zand, smeltmiddelen en eventueel kleurstoffen. Porcellanato is een manier van tegels bakken die pas later op gang kwam. Porcellanato tegels worden onder een hogere druk geperst en op een hogere temperatuur gebakken dan bi- en monocottura (bicottura betekent letterlijk 2x gebakken en monocottura betekent letterlijk 1x gebakken). In de volksmond wordt pocellanato ook wel 'dubbelhard gebakken' genoemd. Doordat porcellanato onder een hogere druk geperst en een hogere tempratuur gebakken wordt, krijgt de porcellanato tegel een enorme hardheid en een zeer lage vochtopname. Hierdoor zijn deze tegels zeer geschikt voor drukbelopen ruimtes (winkelcentrum, vliegveld) en door de enorm lage vochtopname ook geschikt voor buiten (vorstvrij). Tegenwoordig worden porcellanato tegels vaak ook nog voorzien van een glazuurlaag om ze een specifieke kleur of dessin te geven.

6. Kunnen vloertegels ook op de wand?

Vloertegels kunnen goed op de wand verwerkt worden. Hiervoor is vaak wel een duurzamere lijm nodig en ook het verwerken van vloertegels op de wand is duurder dan wandtegels. Indien wand- en vloertegels in één vlak verwerkt moeten worden moet er op gelet worden dat de wand- en vloertegels dezelfde dikte hebben.

7. Hoe onderhoud ik de vloertegels?

Dankzij het bakproces zijn de tegels niet poreus en neemt het geen vocht op. Er kunnen dus geen vlekken ontstaan op de tegel. Schoonmaken en onderhoud is wel noodzakelijk zie hier https://nl.wikihow.com/Een-tegelvloer-schoonmaken

8. Vloerverwarming kan dat?

In ons assortiment hebben we alleen vloertegels die geschikt zijn voor vloerverwarming. Vloertegels zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming omdat ze een goede warmtegeleiding hebben. Hierdoor is het rendement van de vloerverwarming optimaal!

9. Hoeveel snijverlies moet ik rekenen?

We gaan ongeveer uit van 8 % snijverlies bij tegels van 60 cm bij 60 cm. 

10. Garantie ja of nee?

Al onze tegels vallen onder fabrieksgarantie. Let er echter wel op dat elke tegel gecontroleerd moet worden op afwijkingen voor plaatsing. Indien een tegel zichtbaar gebrek vertoont mag hij in geen enkel geval geplaatst worden. Nadat de tegels verwerkt zijn nemen wij geen reclameringen aan.

11. Bezorgen of ophalen?

De bezorgkosten zijn op aanvraag. Het transportbedrijf bepaalt aan de hand van het gewicht, aantal pallets en afstand de prijs. Wilt u toch liever Ophalen? dat kan altijd, maar neem even contact met ons op om een tijdstip af te spreken.

12. Laagste prijsgarantie? hoe werkt dit?

We geven altijd de laagste prijsgarantie, dat betekend dat wij altijd de laagste prijs hanteren en niet alleen bij acties. Mocht je een vaste lagere prijs elders hebben gevonden ( geen eenmalige actie, dump of outlet prijzen ) dan geven wij deze prijs ook. 

13. Kan TipTop Tegels de tegels ook plaatsen?

Plaatsingskosten zijn op aanvraag. Wij hebben goede contacten met verschillende tegelzetters en kunnen voor een scherp tarief de tegels ook plaatsen.

14. Stroken snijden?

De meeste vloertegels kunnen in stroken worden gesneden tegen een meerprijs. Vraag naar de mogelijkheden.

15. Heb je meer vragen? neem gerust even contact met ons op.